Trollbeat


Cat Power – Sun by knubbutt
augusti 20, 2012, 13:10
Filed under: ♬Recensioner | Etiketter:

Image

Betyg 7.9 av 10

*Varning för subjektiv recension*

Ibland är det extremt svårt att bedöma en skiva eftersom man har hört allt som artisten har gjort tidigare och inte kan hålla sig ifrån att jämföra. Cat Powers Sun är en sådan för mig. Detta är skivan där Chan Marshall till slut växte upp och lämnade sin position som galjonsfigur för alla ångestfyllda unga vuxna. I alla fall låter det så. I kontrast till den tidiga karriärens försiktiga eller rent av blyga framtoning står här en självsäker sångerska. Även arrangemangen är modigare och mer eklektiska.

För många är Sun säkert en skiva att lyssna till med glädje men för andra, som mig, känns det som att detta är slutpunkten på en fas i Cat Powers karriär. Och eftersom jag placerar Moonpix som en av mina absoluta favoritskivor så känns det lite vemodigt.

Trots min negativa inställning måste sägas att hon fortfarande skriver riktigt bra låtar. Ruin och Cherokee är snygga indie-popsinglar men min favorit är nog ändå den tio minuter långa Nothin’ But Time. Den är uppbyggd på två ackord och tuffar på i ett lagom tempo utan särskilt mycket variation men vem bryr sig om variation när man kan luta sig tillbaka i ett skönt groove. Dessutom kommer Iggy Pop in och sprider glädje efter ett tag. Fint.

Första singeln Ruin finns på Spotify: Cat Power – Ruin

/anton

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: