Trollbeat


The XX – Coexist by knubbutt
augusti 28, 2012, 20:54
Filed under: ♬Recensioner, ❤Ok | Etiketter:

Image

Betyg 8.4 av 10

Att jämföra en ny skiva med en klassiker är omöjligt. Därför avstår jag från att jämföra Coexist med The XX självbetitlade debutskiva.

För många är detta den skiva som man har sett fram emot mest under detta år och förväntningarna håller rätt bra måste jag säga. Jamie har tagit ordentligt plats på den här skivan med lite smått dansanta beats och fina syntar som fyller upp det tomrum som det flesta XX-låtarna representerar. Ibland är det en fördel, ibland en nackdel.

Det jag är mest fascinerad över när det gäller The XX är de otroligt smarta låtskrivandet. Trots att de flesta låtarna är runt tre minuter hinner så mycket spännande att hända. Kanske blir dessa subtila genialiteter extra tydliga med det sparsmakade soundet. Alla låtar på skivan håller dock inte samma klass som toppar som singeln Angels, skivans center Reunion, den dramatiska Missing och den vackra avslutningen Our Song. Men the XXs låtar har en tendens att växa varje gång man hör dem och jag bara längtar efter att få de nya och de gamla på samma konsert någonstans i ett mörkt rum, med massor utav rök.

Singeln Angels: The xx – Angels

/anton

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

website

The XX

Trackback av Website
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: